flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про  сервіс  сплати штрафу  та судового  збору  в мобільному додатку  Єдиного державного вебпорталу електронних  послуг ДІЯ.

15 листопада 2023, 13:52

Про  сервіс  сплати штрафу  та судового  збору  в мобільному додатку  Єдиного державного вебпорталу електронних  послуг ДІЯ.

ДСА  України  повідомляє про завершення  розробки  сервісу сплати в мобільному додатку порталу « Дія »  штрафу та судового збору  за постановою  у справі  про адміністративне  правопорушення  .

Цей сервіс  розроблено  відповідно до Порядку  електронної інформаційної  взаємодії між підсистемою « Електронний суд» Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної  системи та Єдиним державним  вебпорталом  електронних  послуг, зокрема , мобільним додатком  Єдиного державного вебпорталу  електронних послуг (портал « Дія») , затвердженого спільним наказом  Міністерства  цифрової трансформації  України та  ДСА  України від 22.11.2021 № 151/385 .

Станом на жовтень  2023 року вказаний сервіс працює  у тестовому  режимі  з метою  перевірки коректності  функціонала  для сплати  штрафу та судового збору .

 Після  завершення бета-тестування сервісу  можливість в мобільному додатку порталу « Дія» сплати  штрафу та судового збору у справі  про адміністративне правопорушення  буде  доступна для усіх користувачів, авторизованих у застосунку «Дія» .

Таким чином , працівникам суду не потрібно додатково повідомляти реквізити для сплати  штрафу , судового збору та вимагати від громадян паперову  квитанцію про сплату , оскільки відповідні реквізити автоматично генеруються системою , а дані про сплату штрафу  , судового збору  користувачем  в застосунку  « Дія»  автоматично  передаються  до автоматизованої системи  документообігу  суду (АСДС).

 

СЕРВІС ОПЛАТИ У МОБІЛЬНОМУ ДОДАТКУ ДІЯ ШТРАФУ 

 ТА СУДОВОГО ЗБОРУ. 

Щоб скористатись сервісом та оплатити у мобільному  додатку Дія штраф або судовий збір за  постановою у справі  про адміністративне  правопорушення  необхідно:

Перейти до розділу  « Послуги»  вибрати вкладку « Судові справи » та обрати  судову справу , за якою  встановлено  штраф (Послуги =>Судові  справи  )

Або

Перейти до розділу « Послуги »  вибрати  вкладку « Штрафи « і ввійти в «Судові  штрафи»  (Послуги =>Штрафи => Судові штрафи ).

Якщо за судовою  справою  необхідно  сплатити штраф , ви побачити про це  відмітку на картці штрафу.